Elektronsko poslovanje

Usled globalnih dešavanja u poslednjih nekoliko godina, elektronsko poslovanje se značajno proširilo. Ranije nije bilo moguće zamisliti da se dosta različitih obaveza završi brzo i elektronski a danas skoro sve radimo na taj način.

Na primer, poslovanje banaka je poprimilo ogromne razmere elektronskog poslovanja i sada mnoge stvari možete završiti putem aplikacije na svom mobilnom telefonu. Elektronsko poslovanje banaka se toliko razvilo da sada čak možete  i podizati kredite pomoću mobilne aplikacije, što je do skoro priznaćete bilo nezamislivo.

Jedan od benefita je takođe da za uplatu mesečnih računa više ne moramo da čekamo u redovima u pošti i gubimo vreme, već to možemo učiniti gde god se nalazimo putem svog mobilnog bankarstva.

Takodje kada je reč o online kupovini, sada možete gotovo sve kupiti online. Više nije u pitanju samo garderoba ili obuća, već čak i namirnice, drogerijske proizvode , apoteka, nameštaj,itd. Skoro sve što zamislite i neophodno vam je za kupovnu sada možete kupiti online.

Iz tog razloga postoje istraživanja koja ukazuju da će online kupovina u budućnosti samo rasti. Predviđanja su da će rast na godišnjem nivou dostizati i do 10%. Sve usluge koje su nam do skoro bile nezamislive sada su i te kako dostupne online.

Sve prethodo navedeno stvara mogućnosti za otvaranje više radnih mesta koja pružaju mogućnost za rad od kuće. Interesovanje za rad od kuće na našim prostorima je veliko i svakim danom sve više raste.

Model rada od kuće nudi benefite podjednako, kako za poslodavce, tako i za kandidate.

U Srbiji ima velikog potencijala da se tržište rada po ovom modelu razvije i samim tim doprinese boljem poslovanju.

Ostavite komentar