Gen Z i posao

Tema koja izaziva brojne rasprave u društvu, jeste zapravo Gen Z i njihov odnos prema poslu. Svet i celokupno funkcionisanje života danas se značajno i ubrzano menja. Svedoci smo tome da se čak pre 5 godina dosta drugačije živelo a tek ako uporedimo život pre 50 godina, gotovo ništa više nije isto. Činjenica je da živimo u trenutku kada imamo zaista dosta izbora i mogućnosti. Ali da li svi idemo u korak sa tim i da li zaista koristimo svoje pravo na izbor?

Kada govorimo o poslu i odnosu prema poslu, ono što je evidentno jeste da mlade generacije ( Gen Z ) donose važne promene i osvešćenost , za celokupno društvo.

U skladu sa nekim prošlim vremenima, ma koliko bilo normalno da se različite generacije razlikuju po mnogo čemu, jedna stvar je ostala manje-više ista, za sve one koji su stariji od generacije Z. To je odnos prema poslu, poslodavcu i radnom mestu. Nit koja se nezvanično provlači, jeste ta da nam je usađeno kako se treba pribojavati poslodavca, nikako protivrečiti ili iskazivati svoje mišljenje pa makar ono bilo ispravno, jer postoji strah da će u suprotnom ostati bez posla. Takođe podrazumevan je osećaj preterane zahvalnosti iz koje zapravo proizilazi opet strah od gubitka posla. Prihvatanje svih zahteva od strane poslodavca ili nadređenih, što se pokazalo kao gubljenje razumne granice nažalost i rezultiralo prekovremenim radom i obavljanjem velikog broja zadataka koji jedna osoba jedva uspeva da postigne. Nažalost iz tog razloga godinama unazad sve je veći broj slučajeva suočavanja sa takozvanim “burnout-om“ odnosno pregorevanjem koje vodi u brojne mentalne poteškoće i izazove, i za koje je ponekad potrebno i više godina oporavka. Iz straha da se postavi bilo kakva granica, neretko dolazi i do mobinga, gde vam se svakodnevno urušava samopouzdanje ili se manipuliše socijalnom i finansijskom situacijom pojedinaca. Sa druge strane bilo kakva promena posla smatra se negativnom i kao nešto što stvara lošu sliku o pojedincu. Problem nije u svima onima koji se zauzimaju za sebe i usuđuju da često menjaju posao, već u načinu poslovanja kom je očigledno neophodna promena iz korena, kako bi se zaposleni osećali dovoljno dobro i poštovano da i žele da se zadrže na nekom mestu. Ukorenjeni obrasci ponašanja i dopuštanja svega, doveli su do trenutne situacije na tržištu rada.

Situacija kojoj svedočimo u brojnim slučajevima je kako poslodavci mesecima ne mogu da pronađu odgovarajući kadar, oglasi za iste pozicije se godinama vrte u krug. Često se u raznim izjavama mnogih poslodavaca ili zaposlenih u HR sektorima ,navodi baš to da nisu podobni oni koji  svakih par meseci menjaju posao, čvrsto su protiv rada od kuće jer smatraju da su zaposleni onda manje produktivni itd. I uglavnom vidimo čvrsto držanje nekih stavova koji nisu u skladu sa trenutkom u kom živimo. Uglavnom se krivica uvek svaljuje na onog ko odlučuje da napusti mesto gde se ne oseća dobro i ispoštovano a zapravo imamo jedan obrazac iz kog možemo puno toga da uvidimo. Pre svega da su neophodne velike promene na svim nivoima poslovanja, počevši od sadržaja oglasa za posao pa nadalje.

Svako ko nije gen Z i pronalazi se u gore navedenim naučenim i usađenim obrascima ponašanja, a imao je prilike da sarađuje sa nekim ko pripada gen Z, zasigurno je da je mogao da nauči i osvesti dosta toga.

Gen Z je izuzetno osvešćena generacija, emotivno inteligentna, mladi ljudi koji znaju da postave granice i zauzmu se za sebe . Neprihvatanje nerealnih zadataka i zaduženja ne znači i da je taj neko neozbiljan i neodgovoran prema poslu i firmi u kojoj radi. Naprotiv, to je osoba koja zna da se zauzme za sebe u svom najboljem interesu. Ova generacija zna da ima izbora i da ako im na jednom mestu ne odgovara međuljudska atmosfera, odnos nadređenih, ima apsolutno pravo na promenu radnog mesta i firme. I to ih ne čini manje kompetentnim i manje kvalitetnim kandidatima. Ovo je generacija koja ne dozvoljava prefidna ponižavanja ni od strane nadređenih a ni od kolega,  u cilju zadržavanja posla. Generacija koja zna razliku između posla i karijere . Ovo je generacija koja čini veliku promenu za celokupno društvo na bolje. Promenu koja zahteva da na poslu budete tretirani normalno i  osećate prijatno i poštovano, ma koji posao radili. Generacija koja odbija da ide na posao sa grčem u želucu i doživi burnout . Generacija kojoj je važno da se i na poslu a i van posla osećaju i žive u skladu sa sobom i vrednuju sebe kao pojedinca koji čini zažan deo ovog društva.

Gen Z , vi ste promena koja nam je trebala i koja će makar poslovanje vratiti u jedan normalan kolosek. Hvala!

Ostavite komentar